Fourmidable

Fourmidable is de collectieve broodoven van BLED. De houtoven werd, onder leiding van een docent van het museum voor ambachten, door vrijwilligers gebouwd en kan tot 20 broden tegelijk bakken. Er kunnen ook pizza’s, taarten en patisserie,….in gebakken worden. BLED organiseert twee keer per maand, tussen maart en oktober, workshops om te leren je eigen brood te maken.

Hoe verloopt een workshop ?

De workshops gaan door op de 2de en 4de zondag van de maand, starten om 10 uur of 14 uur en duren ongeveer 4 uur. De bakkers kneden het brood, laten het rijzen, kneden, laten het rijzen en ondertussen zijn de stokers druk bezig met het stoken ! Als de oven heet genoeg is, halen de stokers de sintels eruit een kuisen zij de vloerplaat. Daarna worden, de door jullie ingesneden broden, in de oven geschoven.

Afhankelijk van de animatoren worden ook taarten, focaccia, kleine zoete brioches,...gebakken. Om de oven optimaal te gebruiken stellen we voor om je eigen tajine, stoofpot,...mee te brengen. Deze kan je in de oven plaatsen na het bakken van de broden. Kom een paar uur later terug en je hebt je avondeten.
Voor de workshop vragen we u om het volgende mee te nemen:

  • - een keukenshort en twee propoere linnen of katoenen keukenhanddoeken
  • - een grote mengkom (groot genoeg om +/- 1kg deeg te kneden)
  • - een keukenweegschaal, als je een hebt
  • - als de workshop om 10u start, een klein hapje om tijdens het middageten te delen

Je betaalt 5 euro om deel te nemen aan de workshop. Alle ingrediënten (bio bloem) zijn ter plaatse en je vertrekt met je eigen vers steenovengebakken brood. Het maximum aantal deelnemers is 10-12 personen, anders wordt het te krap. Dit project wordt samen met het OCMW gedragen, BLED gebruikt voor de workshops namelijk de lokalen van de sociale kruidenier.

PS: Fourmidable is een samentrekking van Four (Oven) en Formidable (Fantastisch)

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information